Erkend duurzaam

Vanaf december 2015 is Bosch Car Service Arie Schouten Erkend Duurzaam gecertificeerd. Het certificaat is voor Bosch een erkenning van de duurzame inspanningen die alle Bosch Car Service bedrijven leveren.

Het certificaat Erkend Duurzaam is een meerwaarde voor de BCS-bedrijven en hun klanten. Steeds meer leasemaatschappijen en fleets vragen naar het breed geaccepteerde MVO-keurmerk Erkend Duurzaam. Ook onze klanten kiezen steeds meer voor duurzaam.

Duurzaamheid is belangrijke bedrijfswaarde
De samenwerking tussen Bosch Car Service en Erkend Duurzaam werd eind april 2015 ondertekend. Sinds die tijd hebben meer dan een kwart van de Bosch Car Service bedrijven via het online portal van Erkend Duurzaam een scan doorlopen. Doelstelling is dat de komende drie jaar bij alle bedrijven uit het Bosch Car Service netwerk een duurzaamheidsscan wordt uitgevoerd. Deze scan helpt ondernemers duurzaamheid inzichtelijk te krijgen, de interne bedrijfsvoering te verbeteren en de in- en externe communicatie over duurzaamheid op te starten of aan te scherpen.

Erkend Duurzaam
Het Erkend Duurzaam-certificaat is een keurmerk voor en door de automotivebranche, dat is ontwikkeld door BOVAG en het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (ivDM). Het keurmerk zorgt voor een aantoonbare besparing, op afval- en energiekosten. Het voldoet aan de internationale richtlijnen van ISO 26000 en is daardoor een aantoonbaar bewijs voor MVO-beleid dat ook bij aanbestedingen en tenders vaak als voorwaarde wordt gesteld. Het keurmerk wordt breed gedragen binnen de sector: meer dan 1.500 bedrijven zijn inmiddels aangesloten.